B. Anderssons Eftr. Fågel & Vilt

Viltvård ända ut på tallriken

Gillar du tanken på frigående djur? Välkommen till B. Andersson Fågel & Vilt. Inget av det vi erbjuder har någonsin sett insidan av ett fähus.   Älg, dov- och kronvilt, rådjur, hare, ren och andra, presenterar sig här i absolut gastronomisk högform direkt från skog och mark.

Vildfågel, som tjäder, orre och gräsand, torrplockar vi själva. Eftersom fågeln inte skållas, behåller köttet sin utsökta smak och textur. Det är viltvård i sin mest förfinade form.

Marknära fåglar. Himmelska smaker

Välj mellan exempelvis svartfotskyckling från Normandie, svensk majskyckling från Knäred eller Bjäre, delikata pärlhöns eller Bressekyckling. Fyll den sistnämnda med tryffel under skinnet. Sjud sakta i champagne. Gör sås på fonden. Hör änglarna sjunga. Annan kulinariskt högtflygande fågel vi oftast har hemma är blodduva från Loire, blodanka och vaktel.

Årstiderna skall upplevas med gommen

Inled året ambitiöst med vit tryffel från Alba. Fortsätt på vårkanten med poussin, små vårkycklingar från Bretagne och följ upp med färskt dilamm från Pyrenéerna. Styr upp hösten med Mårten Gås och avsluta starkt med kalkon till Jul. Året runt erbjuder vi olivolja från utvalda vingårdar, hundraårig balsamicovinäger, tryffelsmör på äkta tryffel, gås- och anklever och mycket annat.

Våra färdiga rätter skapas av egna råvaror, hemkokta fonder och klassiskt köksarbete utan genvägar.

Hög servicenivå kräver djupa kunskaper

Känn lugnet före middagsbjudningen. Vi styckar, benar ur, färserar, kryddar och binder upp allt från vaktel och gås till spädgris och älg. Allt du behöver göra är att avsluta tillagningen och vill du inte själv, så gör vi det också. Ju mer av vårt kunnande du utnyttjar, desto mer är du med på din egen middag. Välkommen in!