top of page

Om Oss

DÅTID - NUTID - FRAMTID

I Östermalms Saluhall från 1888 har stockholmare och turister från när och fjärran inspirerats av mat när den är som bäst. För att kunna fira ytterligare 130 år med en av Stockholms främsta handelsplatser har hallen renoverats och den ursprungliga stjärnformade planlösningen är återskapad.

Lasse Olsson Photo-10950.jpg

Östermalms Saluhall från 1888 har blivit utsedd till världens 7e bästa saluhall. Utmärkelsen fick vi 2007 av den ansedda och prisbelönta tidningen Bon Appétit. Bland övriga på topp-10-listan märks saluhallarna i Tokyo och Budapest.
Att Östermalms Saluhall får internationell uppmärksamhet är ingen nyhet i sig. Denna mötes- och handelsplats finns i de flesta guideböcker om Stockholm och har lockat turister i över 130 år. Att den världsberömde kocken Jamie Oliver har utsett Östermalms Saluhall till en av sina favoritplatser i Stockholm ser vi också som en fjäder i hatten och ett gott tecken på att saluhallens miljö och matkultur står högt i kurs utomlands.

 
Tradition, kvalitet & personlig service sedan 1888

I Östermalms Saluhall är vi 17 handlare och många av oss driver familjeföretag som har funnits här i flera generationer. Det som förenar oss är intresset för riktigt bra mat och det personliga mötet med dig som kund. Tillsammans vill vi ge dig en handla-mat-upplevelse som du blir glad av. En av våra viktigaste ingredienser är personlig service. Med det följer att vi gärna delar med oss av våra matkunskaper rakt över disk, så fråga oss gärna om tillagning, menyer och recept nästa gång du är här och handlar.

Välkommen in till en av Stockholms vackraste och mest anrika mötesplatser!

VÅR HISTORIA
LÄS MER
RENOVERING
LÄS MER
VISNINGAR
LÄS MER

SAGT OM ÖSTERMALMSHALLEN

"Det är en oas i Stockholm. Jag mår så bra av att bara promenera i gångarna och titta. Vi är stammisar hos flera handlare här och när skivstudion har fest använder vi ofta mat från Östermalmshallen."

—  Måns Zelmerlöw, artist

"Det är inspirerande att gå inne i saluhallen när man inte vet vad man ska laga. Vill man unna sig något, går man till Östermalmshallen och den sköna känslan det ger att strosa här måste man ha ibland. Köper du lax någon annanstans är den inte lika bra som i Hallen."

—  Grete Qviberg, nätverksspecialist

Följ oss gärna i sociala medier så håller du dig uppdaterad gällande nyheter och erbjudanden.

(senast inläggen från vår egen feed syns nedan!)

  • Instagram - Vit Circle
  • Facebook - Vit Circle
bottom of page