RENOVERINGEN

Stockholms stad renoverar och utvecklar just nu Östermalms Saluhall, en av världens främsta handelsplatser för mat och matupplevelser. Tegelbyggnaden från 1888 har fantastiska kvaliteter såväl interiört som exteriört och i och med det har den också stadens högsta klassificering för kulturhistoriska byggnader 

 

Återinvigning i mars 2020.

Filmrättigheter Layher AB

www.layher.se

Goda kommersiella förutsättningar, hållbarhet och kulturhistoriska

värden i fokus

Renoveringen utgår från byggnadens tidstypiska karaktär och kulturhistoriska värden. Hallen behåller sin varma och gemytliga atmosfär samtidigt som byggnadens ursprungliga stjärnformade planlösning från 1888 återskapas. 

Det gör också originaldetaljer som färger, friser, målningar och snickerier. 

 

Den utvecklade planlösningen och de nya entréerna skapar bland annat nya och mer naturliga gångstråk i hallen. Detta ger bättre kommersiella förutsättningar för handlarna. En annan fördel är att restaurangerna kan flyttas till fasadlägen. Hela stadsrummet runt saluhallen blir på sikt mer levande, när verksamhet syns från gatan och har öppet kvällstid.  

 

Stort fokus ligger också på sådant som inte syns så mycket utåt. Östermalms Saluhall ska bli en miljövänlig och hållbar handelsplats. Det handlar om energieffektivitet, bättre fysisk arbetsmiljö för personalen, förbättrade system för varutransporter och avfall, tillgänglighet med mera.  

Hotell i grannfastigheten

 

Renoveringen innebär även att Östermalms Saluhall binds samman med grannfastigheten söder om huvudbyggnaden, på Nybrogatan. Här öppnar på sikt Hotel Diplomat ett nytt hotell. ​​​

Östermalmstorg

 

Under renoveringstiden bedriver handlarna i Östermalms Saluhall sin verksamhet i en tillfällig saluhall på Östermalmstorg, en byggnad som vunnit såväl nationella som internationella design- och arkitekturpriser. Den tillfälliga saluhallen ska säljas och flyttas från Östermalmstorg under 2020. 

Mer information?

www.stockholm.se/ostermalmshallen

Följ Stockholms stads upprustning av Östermalms Saluhall på Instagram här.

 

Visningar & Press

För pressfrågor kontakta SpoilConcept:

Alexandra Öfwerman

ostermalmshallen@spoilconcept.se

Besök Östermalms saluhalls pressrum på Mynewsdesk för pressmeddelanden, bildbank mm.

www.mynewsdesk.com/se/ostermalmshallen

 

 

Personligt guidade visningar:

Både privatpersoner och företag har möjligheten att boka en guidad visning ledd av saluhallsmagasinets chefredaktör. Lina Bielsten har arbetat med Östermalmshallen i många år och förmedlar på sitt personliga sätt kunskap om saluhallens långa historia och roliga anekdoter från dem som varit med. Rundvandringen kan också innehålla njutbara

smakprover från olika butiker. Visningarna skräddarsys efter önskemål och tillgänglighet och kan byggas på med andra aktiviteter i anslutning till Östermalms Saluhall.

Språk: svenska och engelska.

 

Förfrågningar gällande bokning av guide till privata visningar eller besök med företagsgrupper i saluhallen (ej pressbesök), kontakta Lina Bielsten, chefredaktör Östermalms Saluhall Magasin: lina@bielstencompany.se .

Kontakt Stockholms Stad

Olle Henriksson 

Projektledare, Fastighetskontoret.
olle.henriksson@stockholm.se

 

Linda Laine 

Kommunikationschef, Fastighetskontoret.

linda.laine@stockholm.se

Robin Holzapfel

Robin Holzapfel

Förvaltare, Fastighetskontoret.

robin.holzapfel@stockholm.se

ÖSTERMALMSTORG, 114 39 STOCKHOLM 

 

ÖPPETTIDER: MÅN-FRE 09.30 - 19.00,  LÖR 09.30 - 17.00

  • Instagram - Vit Circle
  • Facebook - Vit Circle