Arla Unika

Mejeri i gastronomisk världsklass

 

Arla Unika tillverkar småskaliga, hantverksmässiga producerade delikatessostar. I vår flaggskeppsbutik samt ost- vin- och kaffebar står osten i fokus. Här serveras allt från enkla smörgåsar och sallader till avancerade rätter för take away eller att äta på plats.

Arla Unikas ostar är utvecklade i samarbete med passionerade mejerister, experimenterande produktutvecklare, skickliga kockar och innovativa entreprenörer. Det är i detta samarbete som vi finner inspiration och kompetens för att utveckla nyskapande mejeriprodukter på högsta gastronomiska nivå. Tillsammans får vi nya idéer, prövar oss fram, blir inspirerade och testar om och om igen. Till slut har vi skapat en Unika.

Historien började år 2002 i Danmark då kockar gick ut i medierna och frågade Arla: ”Var finns mångfalden och den unika smaken i era produkter?”

Först kunde Arla inte riktigt förstå kritiken. Visst är det väl kvalitet när man kan förvänta sig samma smak varje gång? Det är väl kännetecknet för en märkesvara?

Kockarna vidhöll sin kritik. Vi lyssnade, och med avstamp i det nya nordiska köket inleddes en kunskapsresa med kockarna. Det blev startskottet för Arla Unika.

Syftet med Arla Unika är detsamma i dag som 2002, då kunskapsresan startade. Vi vill lyfta mejeri till gastronomisk världsklass i samarbete med den gastronomiska eliten.

Vi kallar vår mission för ”Nya Höjder”. Dem uppnår vi med våra tre produktserier: Unika X, Arla Unika och Essens från Arla Unika.

Kontakta Oss

Östermalms Saluhall
Östermalmstorg
114 39 Stockholm

Tel: 08-408 088 80
 

ÖPPETTIDER BUTIK & RESTAURANG

Mån-Fre      9:30-19:00

Lördag         9:30-17:00

ÖPPETTIDER RESTAURANG

Mån-Fre      11:00-19:00

Lördag         11:00-17:00

ÖSTERMALMSTORG, 114 39 STOCKHOLM 

 

ÖPPETTIDER BUTIKER: MÅN-FRE 09.30 - 19.00,  LÖR 09.30 - 17.00

* Restaurangerna har kvällsöppet. Besök handlarnas sidor för mer information.

  • Instagram - Vit Circle
  • Facebook - Vit Circle