B. Andersson Fågel & Vilt

Viltvård ända ut på tallriken

Gillar du tanken på frigående djur? Välkommen till B. Andersson Fågel & Vilt. Inget av det vi erbjuder har någonsin sett insidan av ett fähus.   Älg, dov- och kronvilt, rådjur, hare, ren och andra, presenterar sig här i absolut gastronomisk högform direkt från skog och mark.

Vildfågel, som tjäder, orre och gräsand, torrplockar vi själva. Eftersom fågeln inte skållas, behåller köttet sin utsökta smak och textur. Det är viltvård i sin mest förfinade form.

Marknära fåglar. Himmelska smaker.

Välj mellan exempelvis svartfotskyckling från Normandie, svensk majskyckling från Knäred eller Bjäre, delikata pärlhöns eller Bressekyckling. Fyll den sistnämnda med tryffel under skinnet. Sjud sakta i champagne. Gör sås på fonden. Hör änglarna sjunga. Annan kulinariskt högtflygande fågel vi oftast har hemma är blodduva från Loire, blodanka och vaktel.

 

Årstiderna skall upplevas med gommen

 

Inled året ambitiöst med vit tryffel från Alba. Fortsätt på vårkanten med poussin, små vårkycklingar från Bretagne och följ upp med färskt dilamm från Pyrenéerna. Styr upp hösten med Mårten Gås och avsluta starkt med kalkon till Jul. Året runt erbjuder vi olivolja från utvalda vingårdar, hundraårig balsamicovinäger, tryffelsmör på äkta tryffel, gås- och anklever och mycket annat.

Våra färdiga rätter skapas av egna råvaror, hemkokta fonder och klassiskt köksarbete utan genvägar.

 

Hög servicenivå kräver djupa kunskaper

Känn lugnet före middagsbjudningen. Vi styckar, benar ur, färserar, kryddar och binder upp allt från vaktel och gås till spädgris och älg. Allt du behöver göra är att avsluta tillagningen och vill du inte själv, så gör vi det också. Ju mer av vårt kunnande du utnyttjar, desto mer är du med på din egen middag. Välkommen in!

1/2
Fagel och vilt nyarsmeny .png
Wave

FIRA NYÅR MED MAT FRÅN HALLEN

Nyårsmeny för takeaway. I samarbete med Nybroe Smörrebröd och Beirut Café Stockholm samt Paulas i Hallen har vi satt ihop en meny så att ni kan få det bästa från saluhallen i samma kasse!

 

Beställ senast 29/12 hos B. Andersson Fågel & Vilt

för att säkra ditt nyår.

Kontakta Oss

Östermalms Saluhall
Östermalmstorg
114 39 Stockholm

Tel: 08-662 55 57

ÖPPETTIDER

Mån-Fre      9:30-19:00

Lördag         9:30-17:00

Maila oss

ÖSTERMALMSTORG, 114 39 STOCKHOLM 

 

ÖPPETTIDER BUTIKER: MÅN-FRE 09.30 - 19.00,  LÖR 09.30 - 17.00

* Restaurangerna har kvällsöppet. Besök handlarnas sidor för mer information.

  • Instagram - Vit Circle
  • Facebook - Vit Circle