Nybroe – 8 år i Hallen

.

Tiden går fort. Nybroe Smörrebröd har redan åtta år på nacken och onsdag den 24 oktober var det mingel för att fira 8-årsdagen i Östermalms Saluhall. Även om smörrebröd för många är förknippat med öl visades denna kväll att vin kan vara en lika välmatchad dryck!

En gång var smörrebröd vardagsmat i det danska bondesamhället. Idag är det en delikatess och landets bidrag till det internationella köket. Sedan Nybroe etablerade sig 2004 har smörrebrödet funnits i Östermalms Saluhall – vällagad, variationsrik och dansk husmanskost på bröd. På Nybroe jobbar man med danska leverantörer, danska recept och har en genuin ambition att leverera äkta danska smörrebröd. Få stamkunder i Hallen har väl missat dessa läckerheter som serveras med en enorm precision av Jarmo med personal. Räkmackan är fortfarande storsäljaren, som dessutom fått högsta betyg av ett flertal matskribenter.

Från start har viner från Domaine Wines kunnat avnjutas på Nybroe Smörrebröds restaurang och under kvällens bjöds det på smörrebröd med utvalda viner där sommelierer guidade gästerna i maten och dryckens värld. Viner serverades ur glas som förevisades av Riedel, en av världens främsta tillverkare av vinglas.

På plats var även resebyrån The World of Envy som lottade ut en lyxig hotellvistelse i Grekland; två nätter på anrika Hotel Grand Bretagne i Aten med utsikt över kända monument (Parthenon och Akropolis) samt tre nätter på The Romanos Resort i det vackra strand- och kulturområdet Costa Navarino. The World of Envy erbjuder en service utöver det vanliga med fokus på 5-stjärnigt boende och en personlig tjänst som löser alla kundernas rese- och boendebehov över året. Läs mer på: theworldofenvy.com.

Kvällens viner från Domaine Wines:

NV Champagne Louis Massing Brut Reserve. SB artnr 7403 Pris: 199 kr. Frisk, torr och fräsch Champagne som harmoniserade perfekt med ”Räkor i trängsel”.

2011 Leth Grüner Veltliner. SB artnr 4200 Pris: 77 kr. Härligt pepprig och inslag av grape med en frisk syra. Passar fint till den gravade laxen, ett riktigt allround-vin!

2010 Canaletto Ripasso. SB artnr 2697 Pris: 90 kr. Kraftigt och kryddigt rött vin med bra balans mellan fat och frukt samt solmogna mörka bär. Utmärkt till smörrebröden.

Nybroe Smörrebröds 8-årsdag i Östermalms Saluhall arrangerades i samarbete med Lina Bielsten Brand Communication. Foto: Magnus Elgquist.